Una senyera feta de 30.000 clavells va servir per tancar la campanya de les plataformes pel NO

Les plataformes ciutadanes a favor del no a l’Estatut, encapçalades per la Plataforma pel Dret de Decidir, van celebrar ahir l’acte final de campanya amb 3.000 persones i 30.000 clavells vermells per formar les quatre barres d’una gran senyera. La festa, convocada sota el lema Construïm una senyera, construïm una nació , va començar a les dotze del migdia a l’Arc de Triomf, on es podien recollir els clavells per afegir-los a la senyera.
 
L’acte més polític va començar a les set de la tarda, amb l’objectiu de «concloure tots junts aquesta campanya» ja que «el no ha guanyat la batalla dels continguts», segons va dir la portaveu de la Plataforma pel Dret de Decidir, Mònica Sabata. Una altra portaveu, Elisenda Romeu, va augurar que «el no al referèndum serà molt més elevat del que s’espera, encara que la campanya del PP hagi afavorit un augment del sí». Segons Romeu, totes les forces a favor de l’Estatut «tenen por» i el discurs institucional del president de la Generalitat, Pasqual Maragall, «n’és una bona mostra». En l’acte hi van haver parlaments dels portaveus de les plataformes participants, entre les quals hi havia la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, Sindicalistes pel No, Arquitectes pel No, Economistes pel No, Campanya Diguem No i No en el Nostre Nom. Tots van repassar temàticament els dèficits de la reforma i van demanar «el no sobiranista per dignitat».

Personalitats del món de les lletres també hi eren presents. El filòsof Fèlix Martí va afirmar que els catalans «som presoners de la Constitució i se’ns tracta com si fóssim una ONG». El també filòsof Josep M. Terricabras va apel·lar al no per «deixar de ser súbdits». La música va ser la protagonista de la festa amb el Diguem no de Raimon, interpretat per l’expresident del Parlament basc, Gorka Knorr, i el Cant dels Segadors final.